Bijeenkomst CompositesNL nieuwe stijl: all inclusive!

Ruim 130 deelnemers, afkomstig uit de Nederlandse composietenindustrie, waren op 18 oktober aanwezig bij het eerste jaarlijkse CompositesNL-event in het Digital Factory for Composites fieldlab in Ypenburg-Den Haag. Op deze bijeenkomst heeft de Nederlandse composiet branchevereniging CompositesNL leden en niet-leden bijeengebracht om haar nieuwe stijl van opereren te presenteren.

“CompositesNL richt zich op drie speerpunten: promotie van de composiet technologie, bijeenbrengen van kennis en innovatie, ontwikkelen van redelijke en billijke regelgeving. Deze bijeenkomst is de ontmoetingsplaats voor alle partijen die actief zijn op het gebied van composiet. Dat is een sterk cross-sectoraal thema en dus divers. Dat blijkt uit het aantal aanwezigen, meer dan 130’, aldus Marcus Kremers voorzitter van CompositesNL.

De diversiteit bleek ook uit de verschillende lezingen. Van de automatisering van productieprocessen tot inspectie van arbeids- en milieuregels, van luchtvaart tot maritiem, nationaal en internationaal. De middag werd afgesloten met een tour door de bedrijven Airborne en KVE Composites. CompositesNL biedt een ontmoetingsplaats om met elkaar van gedachten te wisselen, elkaar te inspireren en samenwerking aan te gaan om uiteindelijk tot groei en duurzame bedrijfsresultaten te komen. Tijdens het event zijn drie nieuwe initiatieven aangekondigd: versterking van internationale promotie van composiet, een cross-sectorale samenwerking op het gebied van composiet en maritiem en het versterken van het thermoplast composiet cluster in Nederland.
CompositesNL vertegenwoordigt de belangen van alle organisaties in Nederland die betrokken zijn bij de ontwikkeling, productie, onderhoud en hergebruik van producten waarin composiet technologie een rol speelt. CompositesNL bevordert het duurzame gebruik van composiet producten door het ontwikkelen van nieuwe toepassingen en vergroten van de acceptatie van composiet technologie in de markt. Composiet producten hebben toegevoegde maatschappelijke waarde voor consumenten, burgers, bedrijven en overheden.

 

Ypenburg – Den Haag,  18 oktober 2017