Composiet- en kunststof in Top 100 innovatieve bedrijven KvK

Zeven bedrijven uit de composieten en kunststoffen zijn genomineerd voor de twaalfde editie van de MKB Innovatie Top 100. Drie ervan komen uit Noord-Holland, namelijk Composite Production Technology (CPT) uit Wieringerwerf, NPSP uit Purmerend en Smit Composites uit Hoofddorp.

CPT wordt geroemd om zijn lichtgewicht tankcontainer, die veertig procent lichter is en beter isoleert dan gangbare modellen. Directeur Casper Willems van CPT is blij met de nominatie, of hij nu wint of niet als meest innovatieve bedrijf: “Een prijs winnen is mooi, maar als een klant met jouw product een prijs wint, is dat mooier. Tanktransporteur Hoyer won een duurzaamheidsprijs met het gebruik van onze Tankwell tankcontainers.”  NPSP richt zich op vezelversterkte kunststoffen voor onder meer de bouw, design en mobiliteit. Smit Composites maakt composietproducten op maat.

Samenwerking

Composite Production Technology is ontstaan bij het project ‘Open Innovatie Alliantie Groot Composiet’, een Noord-Hollands samenwerkingsverband tussen het midden- en kleinbedrijf en instellingen uit de composietsector. In 2016 is er opnieuw een samenwerking gestart op dit innovatieve gebied: het project ‘Valorisatie Hightech Sector Composieten NH’. Hiervoor is toen 2,25 miljoen euro ontvangen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Maar niet alle genomineerde bedrijven komen uit Noord-Holland natuurlijk. Wat te denken van Eurofibers  (Dyneema) en Greentom (kinderwagens), beide uit Maastricht, Multinok uit Nijeveen (polyester nokafwerking voor rietdekkers) en Fiberneering (3D-printing composieten) uit Zwolle.  Hier de hele Top 100.

MKB Innovatie Top 100

De Kamer van Koophandel  stelt ieder jaar de MKB Innovatie Top 100 samen uit Nederlandse bedrijven die concrete innovaties hebben gerealiseerd. KvK stimuleert namelijk de groei van bedrijven en een van de pijlers hiervan is innovatie. Dit najaar zijn de prijswinnaars bekend.

http://www.mkbinnovatietop100.nl/