Composietproductie zonder gereedschap

De aanpasbare vorm van Curve Works verlaagt de kosten

Groeiende automatisering in de composietsector is gericht op het verlagen van prijzen. Francois Geuskens, eigenaar van Curve Works, zegt dat 50% van de kosten van een enkel composietstuk moet worden betaald voor tooling. “We slaan gereedschap over,” voegt hij eraan toe. “Dat bespaart tijd en geld.”
Hoge toolingkosten zijn gebruikelijk bij het maken van eenmalige en kleine series 3D-composietstructuren. Curve Works maakt enkel- en dubbel gebogen composiet en kunststof panelen door een op pin-bed gebaseerde herconfigureerbare mal.

“We kunnen een complete set unieke panelen uit één enkele mal produceren en betaalbare panelen leveren voor prototypes, eenmalige en kleine seriesproductie”, zegt Geuskens. Zijn speciaal ontworpen productiefaciliteit omvat convectie- en infraroodovens voor geoptimaliseerde verwarming, afhankelijk van de materialen die worden verwerkt. De voordelen zijn onder meer de eliminatie van toolingkosten, snelle levering, lagere kosten en maximale flexibiliteit voor last-minute ontwerpwijzigingen.

Lees hier het hele bericht