De PIE polymeerprijzenrapporten

Europese markten voor composieten waren in augustus buitengewoon stil. Notaties voor medium-reactieve orthoharsen, maar ook voor glasvezelversterkingsproducten waren meestal vlak in juli-niveau. De verwijderingsprijs van de zachtende styreen en het Q3-maleïnezuuranhydride-contract dat ongeveer 100 euro per ton werd vastgesteld, was niet voldoende om de markt te stimuleren, vooral omdat de vraag lager was dan de verwachtingen.

Zenuwachtigheid over de gevolgen van de orkaan “Harvey” heeft de reeds strakke Europese markt voor styreen aangescherpt. Door de storm kunnen de invoer in de VS die de bezuinigingen op deze kant van de Atlantische Oceaan verversen, in de komende weken niet worden verwacht. Het sterke opwaartse momentum van styreen zal waarschijnlijk de harsenprijzen leiden.

De glasvezelmarkt is daarentegen stabiel gebleven. Sommige producenten zoeken hogere prijzen voor gehakte strandmatten en roving, maar hun inspanningen hebben nog geen fruit opgeleverd. Dit zal in de nabije toekomst niet veranderen.

Bron: PIE
PIE
is al meer dan 34 jaar een waardevolle informatiebron voor de Europese beslissers van de plasticsindustrie – een snelle en nog diepgaande blik op de ontwikkeling van kunststofmarkten en polymeerprijzen.  Om het volledige rapport te lezen, ga naar www.pieweb.com en meld je aan voor een gratis proefperiode van 48 uur!