Groep bedrijven investeert in toekomst SMC

Een consortium van internationale bedrijven heeft de krachten gebundeld voor de toekomst van SMC, oftewel sheet moulding compound (of composite), een kostenefficiënt materiaal voor de productie van lichtgewicht componenten.

De betrokken bedrijven beginnen met een gezamenlijke markt- en technologiestudie op 12 september 2017 die de weg moet banen voor het tot stand brengen van een nieuwe generatie van het materiaal, namelijk de high performance SMC. Bedrijven uit de hele waardeketen en ook die bedrijven die zijn geïnteresseerd in de SMC-technologie worden uitgenodigd deel te nemen.Om het potentieel van SMC-materialen te vergroten en daarbij extra toepassingen te vinden voor vezelversterkte kunststoffen in sterk kostengedreven sectoren zoals de automotive, is een nieuwe generatie van SC vereist. Deze materialen bestaan uit korte vezels of uit continuvezels van koolstof of glas, uit combinaties ervan of uit op maatgemaakte in vergelijking met andere materialen hebben de waardeketens van HP-SMC te maken met een groot aantal onderlinge afhankelijkheden tussen materiaalverwerking  en de toepassingseigenschappen. Die zijn beide een uitdaging en worden beide in de op handen zijn de studie behandeld.

De dag wordt georganiseerd door AZL Aachen (Aachener Zentrum für integrativen Leichtbau) in samenwerking met het Institute of Plastics Processing (IKV) in Industry and the Skilled Crafts op de RWTH-universiteit in Aken.

Afgevaardigden van het SMC-consortium bijeen

Afgevaardigden van het SMC-consortium bijeen