Meld je aan voor de “What The Composites!” hackathon

What The Hackathon + Composieten = What The Composites!

Composieten zijn de nieuwe superhero’s van de maakindustrie. Ze zorgen ervoor dat bestaande materialen sterker en lichter worden en dat heeft flinke voordelen. Daar waar we vroeger dikke lagen staal nodig hadden om iets sterk te maken, kunnen we tegenwoordig volstaan met kunststoffen versterkt met vezels die een fractie van het gewicht hebben. Hierdoor was één van de eerste grote toepassingen te vinden in de vliegtuigindustrie waar gewicht versus materiaalsterkte een belangrijke rol speelt en veel winst brengt.

Composieten kunnen in veel meer dan alleen vliegtuigen en formule 1-auto’s gebruikt worden… en DAT is het thema van onze Hackathon!

(voorbeeld: het bedrijf Fiby maakt containerbakken van composieten, die zijn net zo sterk als de metalen versie maar een stuk lichter en daarom kan er meer gewicht mee vervoerd worden en dus hebben ze een betere opbrengst en beperken de C02-uitstoot).

Gedurende 30 uur gaan de deelnemers van aan onze Hackathon aan de slag om diverse voorwerpen te ontwerpen gebaseerd op composieten. Coole, vernuftige (soms alledaagse) dingen op basis van deze nieuwe superhero-materialen.

We doen dit binnen 4 tracks met ieder een eigen onderwerp:
– Duurzame Mobiliteit (ontwerp onderdelen voor de solarauto van Top Dutch Solar Racing)
– Stadsmeubilair (ontwerp coole functionele stadsmeubels voor het Rensenpark in Emmen)
– Drones (ontwerp onderdelen voor een grote drone die 50kg moet kunnen tillen)
– Zorg (ontwerp hulpmiddelen voor de zorg)

Tijdens onze innovatiewedstrijd:
– Zullen coaches aanwezig zijn die de teams zullen helpen met kennis op het gebied van materialen en op het gebied van de bovenstaande tracks.
– Organiseren we powerboost-sessies waar ieder team deelnemers naartoe kan afvaardigen om kennis op te doen.
– Krijg je toegang tot een heel netwerk aan interessante mensen uit het bedrijfsleven en uit de techniek
– Zorgen wij voor lekker eten, goede verzorging en een leuke game-track.

en.. vallen er mooie prijzen te verdienen (2500€ cash totaal prijzengeld) terwijl het idee gewoon jullie eigendom blijft zodat je na de Hackathon er nog iets moois van kunt maken!

Ben jij een creatieveling, een 3D-ontwerper, een business-developer of een pitcher en lijkt het je leuk om met bovenstaande onderwerpen aan de slag te gaan en aan een Hackathon mee te doen?

Schrijf je in (solo of als team) voor dit event op vrijdag 12 & zaterdag 13 Oktober 2018.