SAMPE Benelux organiseert 2e editie “Bridge Building Contest” voor studenten

SAMPE Benelux lanceert in september haar 2e composiet bruggenbouw wedstrijd voor studenten.
Doel is om de studenten hands-on te laten kennismaken met het ontwerp, de structurele berekeningen, de productie en het testen van composieten.

SAMPE Benelux is een netwerk organisatie van 170 professionals en studenten in geavanceerde materialen zoals composieten (https://www.sampe-benelux.org/). Wereldwijd telt de organisatie een 4000-tal leden in 37 chapters zoals Benelux. Het promoten van technische kennisuitwisseling is een kernactiviteit van SAMPE, waar deze wedstrijd goed in past.

Bij de eerste editie van de Benelux bruggenbouw wedstrijd streden 6 teams uit België en Nederland om de brug te ontwerpen die het best voldeed aan de opgelegde doorbuiging, sterkte, kost en gewichtsdoelen. De 400 Euro prijs werd door het Saxy bridge team binnengehaald, na een spannende testdag bij TU Delft. In de bijlage meer info over de wedstrijd en het succes van afgelopen jaar.

Voor de nieuwe competitie van 2018-2019 wil SAMPE Benelux bedrijven de mogelijkheid geven om met studenten – de werknemers van de toekomst – in contact te komen. Leden van Composites NL kunnen zich aanbieden als coach om studententeams bij te staan met raad over het ontwerp, materiaalkeuze en de productie van de bruggen. Daarnaast zoekt SAMPE Benelux nog sponsoren.

Wil u mee deze tweede editie tot een succes brengen? Contact opnemen voor sponsoring of coaching kan met Yaéla Borrenbergs: yaela@yaelacomposites.nl