Young Composites

Young Composites Professionals, brengt jongeren thuis in de duurzame en innovatieve composiet industrie.

Met ongeveer 300 bedrijven is de composiet industrie in Nederland een groeiende en innovatieve industrie tak. De composiet industrie is gekend door een groot aantal gespecialiseerde bedrijven die uiteenlopende duurzame en lichtgewicht producten maken voor o.a. de jachtbouw, medische sector, luchtvaart, bouw, sport en industriële toepassingen. In veel opleidingen is het vak composieten nog onderbelicht, hierdoor ontstaat een tekort aan jonge, nieuwe composiet specialisten die bij de bedrijven aan de slag kunnen. Young Composites hoopt de professionals die interesse hebben te binden aan de industrie en meer jongeren enthousiast te maken voor het werken met composieten.

Young Composites heeft op LinkedIn een platform voor een zelfstandige groep professionele composiet enthousiastelingen, die alles willen weten over ontwikkelingen in de industrie. Daarnaast is Young Composites het ideale platform om te netwerken en je voor te bereiden op een carrière in de composiet industrie. Als lid van Young Composites verlaag je de drempel naar de industrie.

Op het LinkedIn platform kun je mee discussiëren in het forum. Young Composites organiseert ook bijeenkomsten waar je als lid aan mee kan doen. Zo hebben wij afgelopen jaren beurzen en bedrijven bezocht. Ook hebben we in samenwerking met bedrijven een workshop composieten georganiseerd.

Young Composites is een werkgroep professionele composiet enthousiastelingen die wordt gesponsord door Toray Advanced Composites, PolyProducts en VABO Composites.

Ben je tussen de 18 en 28 jaar en wil je een vliegende start in de composiet industrie maken? Meld je dan aan via info@compositesNL.nl.

icon

Uw netwerk uitbreiden, kennis vergroten en groeikansen optimaal benutten?