Top-prestatie van gerecycleerde kunststoffen in composieten

Er zijn veel obstakels die de recycling van polymeren beperken. Het is nog steeds erg moeilijk om PP en PE in een bijna pure samenstelling te verkrijgen, in het bijzonder van post-consumentenafval. Het kan niet worden vermeden dat deze polymeren tot op zekere hoogte worden gemengd nadat ze uit afvalpolymeerstromen zijn geëxtraheerd. Bovendien bestaan er in deze polymeerfamilies veel subclassen. Mechanische eigenschappen van recyclen na recyclen voldoen dus niet aan maagdelijke eigenschappen.

“We hebben aangetoond dat TPC’s goedkoper, duurzamer en met uitstekende eigenschappen kunnen worden vervaardigd met behulp van gerecycleerde polymeren.”

In een continu vezelversterkte materiaal zijn vezels verantwoordelijk voor de vereiste extreem stijfheid en sterkte: elk effect op deze mechanische eigenschappen vanwege de niet-maagdelijke matrixeigenschappen wordt verwacht marginaal te zijn.

Bovendien zijn esthetische vereisten, zoals gladheid en kleur, vaak niet relevant voor het type (semi-) afgewerkte producten die van deze thermoplastische composieten (TPC) worden gemaakt. Eindelijk worden gerecycleerde polymeren tegen lagere kosten dan hun maagd tegenhangers verkrijgbaar. Dit maakt TPC uitstekende kandidaten voor het gebruik van gerecycleerde polymeren.