MVM Group

MVM 3D Milling BV is gevestigd in Hengelo en onderdeel van MVM Group.

Na jarenlange ervaring van uitbesteding van freeswerk en bij een toenemende vraag naar het engineeren en leveren van mallen en gieterijmodellen, werd in 2011 besloten om zelf producten te gaan frezen. Met de aanschaf van een  5-assige freesmachine, in combinatie met de allernieuwste CAD CAM software en de inzet van ervaren vakmensen uit de modelmakerij, kunnen we flexibel inspelen op de vraag uit de markt.

Naast de gieterij-industrie leveren we ook aan de kunststofindustrie, kunst en design en het maken van prototypes.

Onze CMS Antares freesmachine heeft een bereik van X2500, Y1500 en Z1200. Door het opbouwen van modules is het uiteindelijke bereik van onze producten veel groter . Ook beschikken we over een netwerk van toeleveranciers zowel binnen als buiten Nederland, waardoor we elk bereik aankunnen en zeer flexibel kunnen werken.

Door directe communicatie tussen de klant en onze CAD CAM Engineers proberen we de lijnen zo kort mogelijk te houden om zo doeltreffend mogelijk tot een goed product te komen.

Als verlengstuk van de freesmachine beschikt MVM 3D Milling ook over de nieuwste FARO Edge ScanArmHD®.  Deze wordt ingezet voor verschillende doeleinden:

Het inscannen van gefreesde producten, en het aanleveren van een volledig uitgewerkt 3D maatrapport

  • Het inmeten van producten om deze vervolgens om te zetten naar een 3D bestand om er een productiematrijs van te maken
  • Het 3D inscannen van een protoserie om te evalueren waar eventuele afwijkingen/verbeteringen in het product zitten

Reverse engineering

Door onze expertise in de maakindustrie zetten we de FARO Edge ScanArmHD® ook in voor reverse engineering; vanuit de markt groeit de vraag om op een snelle manier een bestaand onderdeel te vervangen, zonder dat hiervan tekeningen beschikbaar zijn.