Holonite BV

Holonite, Sinds 1969 specialist in composietsteen!

Holonite produceert en distribueert gevel- en afbouwelementen in hoogwaardig composietsteen vanuit haar fabriek op Nederlandse bodem. Gevel- en afbouwelementen zoals; plinten, dorpels, muurafdekkers en dagkantbekleding leveren een belangrijke bijdrage aan de uitstraling van een gevel. Composietsteen elementen hebben het voordeel dat ze licht in gewicht en slank geproduceerd kunnen worden. Daarnaast oogt het luxueus en door de verlijming is de bevestiging onzichtbaar.

Naast gevel- en afbouwelementen  produceren en distribueren wij diverse onderdorpelssystemen van composietsteen voor de kozijnindustrie. Daarnaast hebben wij sinds een aantal jaren ons assortiment weten uit te bereiden met vezelversterkte dorpelsystemen met neuten van composietsteen.

Door onze jarenlange ervaring als producent van een breed assortiment aan standaard- en op maat gemaakte gevel- afbouwelementen en dorpelsystemen hebben wij binnen Holonite de nodige kennis opgebouwd om onze klanten te kunnen voorzien van een passend advies omtrent zijn of haar bouwproject.

Productsoorten

Composietsteen

Holonite producten bestaan uit een hoogwaardig composietmengsel, waarin verschillende vulstoffen vermengd zijn met een bindmiddel. De compactheid en structuur bieden geen voedingsbodem voor vuil en groene aanslag. Koudebruggen worden dankzij het karakter van het bindmiddel vermeden, terwijl toeslagmiddelen tegelijkertijd garant staan voor een natuurlijke uitstraling van het product.

Duurzaam ondernemen

Cradle to Cradle

Composietstenen producten van Holonite zijn Cradle to Cradle gecertificeerd. Standaard worden Holonite producten vervaardigd in de Bronze gecertificeerde* uitvoering. Tevens is het mogelijk om op aanvraag uw Holonite producten Silver gecertificeerd* te leveren. *: Dit m.u.v. van de basiskleuren Granbianco (2) en Grannero (4).