Van Wees UD and Crossply Technology B.V.

Als machinebouwer is Van Wees UD and Crossply Technology al sinds 1945 actief. Met vanaf 2000 als specialisatie de ontwikkeling, bouw en levering van machines voor de productie van composietmaterialen en technisch textiel. In ons Research and Technology Center worden, samen met klanten,  deze materialen geproduceerd zodat een goede keuze gemaakt kan worden uit het machine programma.

In het R&TC zijn alle machines aanwezig die nodig zijn om met vezels en polymeren te komen tot UD tapes , Crossply- en Multi-axiale materialen om daarmee laminaten te kunnen maken met de gewenste opbouw. De laatste jaren is een grote focus komen te liggen op thermoplastische composieten waarbij glas- en koolstofvezels, polymeren versterken uit de range van PP tot aan PAEK. Voor deze thermoplastische materialen is recentelijk ook een machine gebouwd die flakes/chips maakt met een gedefinieerde grootte en daarmee voorspelbare, goede eigenschappen. Bij Van Wees zijn eind 2021, 22 personen werkzaam, exclusief stagairs en leerlingen.

Het bedrijf is sinds de zomer van 2021 weer een echt familie bedrijf met Kim als rechterhand van de huidige directeur, Rien van den Aker.