15-16 November B2B Nantes

10 juli 2023

Op 15 en 16 november organiseert NBSO Nantes in samenwerking met CompositesNL en topsector HTSM een Netherlands Lounge van 60m² op de B2B Composites Meetings in Nantes. Dit evenement is gebaseerd op matchmaking, met een tailormade programma per deelnemer.
Gedurende 2 dagen kunnen opdrachtgevers en toeleveranciers elkaar ontmoeten tijdens een van tevoren georganiseerd, afsprakenprogramma met besprekingen die maximaal 40 minuten duren. De ontmoetingen vinden plaats op de stand van de toeleverancier.

Cijfers van de 2021 editie:
Meer dan 400 bedrijven uit 20 landen en meer dan 4800 Business to Business Meetings .

Deelnemende opdrachtgevers:
Airbus, Ariana Groupe, Alsthom, Altran Technology, Arkema, Boeing, Daher, Dassault, Faurecia, Fokker, Manitou, PSA, Safran, SNCF, Thales, en nog vele vele andere.

Deelname

Er is plek voor 10 Nederlandse bedrijven. Deelnamekosten worden volledig gesubsidieerd. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

 

Doelstelling en reikwijdte

Doel van de deelname aan dit evenement is om Nederlandse MKB en start-ups in contact te brengen met Franse en Internationale opdrachtgevers om hun producten en expertise te laten zien en hun omzet te verhogen door nieuwe commerciële contacten te maken en partnerships te sluiten. De Nederlandse deelnemers zullen op een collectieve stand met NL-branding staan die het collectieve aanbod van Nederland goed laat zien. Op deze stand krijgen alle NL-deelnemers een plek om hun persoonlijke afspraken te kunnen voeren. Een tweede doel is om Nederland en de Nederlands expertise in de composietmaterialen meer zichtbaarheid te geven om zich verder op de Franse en internationale markt te positioneren.

 

Aansluiting doelgroep SIB:

Dit evenement is een hele concrete manier om nieuwe contacten te krijgen in een sector in Frankrijk, de composietmaterialen, waar voor Nederland nog grote exportmogelijkheden zijn. Frankrijk heeft vele grote spelers in verschillende economische sectoren (vliegtuigbouw, automotive, offshore wind, maritiem, leisure sector, …) die zeer interessant zijn voor Nederlandse bedrijven. Die grote spelers zijn aanwezig op dit evenement. Deelname aan de B2B Composiet meetings is ook een logische stap na de presentatie van de sectorstudie Composietmaterialen in Frankrijk. Nederlandse bedrijven kunnen met kennis van zaken contact opnemen/maken met Franse bedrijven.