Epoxy Europe sluit zich aan bij EuCIA

8 februari 2023

Epoxy Europe, onderdeel van Cefic (de European Chemical Industry Council), de belangrijkste Europese handelsvereniging voor de chemische industrie, heeft zich aangesloten bij EuCIA. Epoxy Europe vertegenwoordigd de grootste epoxy producenten in Europa. Met het aansluiten van Epoxy Europa bij EuCIA wordt een belangrijke stap gezet in het versterken van een verenigde stem van de hele Europese waardeketen voor composieten. De samenwerking biedt Epoxy Europe tevens een beter inzicht in de behoeften van (downstream) marktpartijen en afnemers.

Epoxy Europe ondersteund de initiatieven van EuCIA om de duurzaamheid van composietmaterialen te bevorderen en hun circulariteit te verbeteren. “De epoxy-industrie ondersteunt de ambitie van Europa om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn”, zegt Ana Martin, Sector Group Manager, Cefic. “Veel fundamentele technologieën die cruciaal zijn voor de Europese Green Deal zijn afhankelijk van epoxyharsen. We zijn afgestemd op de duurzaamheidsinitiatieven van EuCIA; we kijken ernaar uit om kennis en best practices te delen met EuCIA en haar leden om de duurzame groei van de composiet industrie in Europa te ondersteunen.”

De eerste bijeenkomst in het teken van deze samenwerking vond plaats op 23 januari 2023 in Brussel. Bekijk de presentaties van die dag (pdf download). Voor de specifieke duurzaamheidsvisie van EuCIA verwijzen wij u naar pagina 29 van dit document.