Holland High Tech Paviljoen op JEC World

18 januari 2024

CompositesNL organiseert, in samenwerking met ChemistryNL op 5 t/m 7 maart het Holland High Tech Paviljoen op JEC WORLD in Paris Nord Villepinte.
Met ruim 45.000 bezoekers is JEC WORLD de belangrijkste composietbeurs van Europa. Middels het Holland High Tech Paviljoen tonen we de Nederlandse composiet industrie aan de wereld.

Met trots presenteren wij de zestien exposanten op Holland High Tech Pavilion 2024:

 • Brightlands Material Centre
  In het Brightlands Materials Center  komen wetenschappelijke excellentie, innovatieve toepassingen en maatschappelijke uitdagingen samen. Brightlands Materials Center biedt een ontmoetingsplaats op de Brightlands Chemelot Campus en nauwe samenwerking met een wereldwijd netwerk van toonaangevende bedrijven langs de waardeketen en gerenommeerde universiteiten en instituten. In onze gezamenlijke onderzoeksprogramma’s, waar wetenschappers, R&D-onderzoekers en studenten samenkomen en samenwerken, waarborgen we onderzoek dat gedreven wordt door toepassingen langs de gehele kennisketen.
 • Cato Composites B.V.
  Cato Composite ontwikkelt en produceert thermoplastische composietproducten en onderdelen. Dankzij  uitgebreide ervaring heeft Cato expertise op het volledige scala aan thermoplastische composietmaterialen, hun kenmerken en hun toepassingen. Cato verbetert de prestaties van uw product door middel van continue innovatie: door gewicht te verminderen, energieabsorptie te verbeteren, kracht toe te voegen of een indrukwekkend visueel ontwerp te creëren. Dit alles met verrassende kostenefficiëntie en constante hoge kwaliteit.
 • Curve Works
  Curve Works is een productiebedrijf dat betaalbare, snelle productie van kleine series composietproducten realiseert. Curve Works omarmt nieuwe technologieën en materialen, met een focus op enkel- en dubbelgekromde panelen en paneelconstructies, om tot betaalbare oplossingen te komen. Dankzij de unieke aanpasbare mal en speciaal ontworpen productiefaciliteit kunnen betaalbare composietpanelen geleverd worden voor prototypes, unieke exemplaren en kleine serieproducties.
 • Eve Reverse
  Eve Reverse gaat de strijd tegen klimaatverandering aan door technologie te ontwikkelen voor de productie van werkelijk koolstof-negatieve producten. Producten die meer CO2e ingebed hebben dan uitgestoten tijdens de productie en die een lange levensduur hebben om de CO2 tientallen jaren op te slaan.
 • Fontijne Presses
  Fontijne Presses bouwt de meest geschikte platenpers volgens specifieke eisen voor specifieke toepassingen. Door middel van moderne technieken, slimme ontwikkelingen en maatwerk is worden producten met de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid geleverd waarmee uw productie-, ontwikkelings- en kwaliteitsprogramma’s optimaal efficiënt blijft.
 • Nouryon     
  Nouryon heeft circa 10.000 medewerkers die opereren in meer dan 80 landen wereldwijd. In onze bijna 400-jarige geschiedenisheeft Nouryon een schat aan expertise opgebouwd, langdurige partnerschappen gesmeed en een plek verdiend onder de best presterende bedrijven in onze branche op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Wereldwijd vertrouwen markten op Nouryon’s essentiële chemie bij de fabricage van alledaagse producten zoals papier, kunststoffen, bouwmaterialen, voedsel, farmaceutica en persoonlijke verzorgingsproducten.
 • NXTGEN
  De nieuwe generatie hightech equipment voor toekomstige generaties. NXTGEN Hightech levert samen met 330 projectpartners een bijdrage aan oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen.
 • PhotonFirst
  PhotonFirst is een pionier op het gebied van smart sensing-technologie van de volgende generatie. Photon First begrijpt toepassingen voor sensing gebaseerd op vezel Bragg-roosters (FBG) beter dan wie dan ook en zetten ons in om onze geïntegreerde fotonische (PIC) technologie te gebruiken om betrouwbare en betaalbare producten te leveren die een paradigmaverschuiving mogelijk maken in de wereld van fiber optic sensing.
 • Plasthill/Oerlemans Packaging
  Plasthill is producent van hoogwaardige flexibele polyethyleen verpakkingen en folies. Dagelijks vinden de producten van Plasthill haar weg in Europa en zelfs daarbuiten. Middels het blaasextrusie procedé kan van 50mm buis tot 10m brede folie woren geproduceert. Met meer dan 60 jaar aan ervaring weten we ook uw verpakkingsvraag te beantwoorden! Plasthill maakt onderdeel uit van Oerlemans Packaging.
 • RAI Automotive Industry NL
  RAI Automotive Industry NL is de toonaangevende autoriteit in de Nederlandse automotive productie- en supply chain industrie en richt zich op wereldwijde automotive- en mobiliteits­oplossingen door krachten te bundelen met leden van de industrie en belanghebbenden om zo op te treden als katalysator op het gebied van innovatie en onderwijs.
 • Saxion Hogeschool 
  Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo). In Apeldoorn, Deventer en Enschede studeren ruim 26.000 studenten. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal.
 • Solico Engineering B.V.
  Ontwerp en engineering van composietproducten zijn de kernactiviteiten van Solico, het grootste onafhankelijke composiettechnologiebedrijf in de Benelux. Een jarenlange uitgebreide ervaring vormt de beste basis voor het succes van uw product. Onafhankelijkheid van productiemethoden en leveranciers leidt tot het beste ontwerp.
 • Spiral Recycled Thermoplastic Composites B.V.
  Spiral Recycled Thermoplastic Composites B.V. zamelt thermoplast composiet productie- en end-of-life afval in en dit verwerkt tot nieuwe grondstoffen als spuitgietgranulaat en verpersbare compounds. De focus ligt op recyclaat op basis van koolstofvezel en high performance engineering plastics zoals PPS, PEEK, PEI en PA6. Deze materialen hebben een intrinsiek gunstig potentieel om te recyclen vanuit oogpunt van duurzaamheid en economische haalbaarheid.
 • Taniq
  Taniq ontwikkelt technologie om het ontwerp en de productie van versterkte rubber- en composietproducten te optimaliseren en te automatiseren.
 • TNO
  TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie, opgericht in 1932, met ongeveer 3500 medewerkers. TNO staat voor de gezamenlijke creatie met de industrie en andere organisaties van economische en maatschappelijke waarde. Composietmaterialen worden binnen de gehele TNO-organisatie gebruikt en ontwikkeld. Bijvoorbeeld als alternatief materiaal voor brandstoftanks, voor medische toepassingen, of voor veilige integratie in operaties en processen.
 • UD-Automated
  UDA is gevestigd in IJsselmuiden waar de 120 mm brede impregnatie lijn het hart vormt van de activiteiten. UDA heeft een volledige nieuwe impregnatie techniek ontwikkeld die UDA’s direct-melt proces de flexibiliteit geeft om met hoge doorloopsnelheid, bundels koolstofvezel (maar ook glas, basalt of aramide) hoogwaardig te impregneren. UDA’s doelstelling is om hoogwaardige tape te maken met een aantrekkelijk kostenplaatje.