Christelijke Hogeschool Windesheim

De hogeschool Windesheim is een grote HBO-onderwijsinstelling met vestigingen in Zwolle en Almere. Opleidingen worden verzorgd in verschillende richtingen voor 27.000 studenten. Naast onderwijs wordt er ook toegepast onderzoek gedaan in de lectoraten van de hogeschool.

Het Lectoraat Kunststoftechnologie (LKT) doet onderzoek aan kunststof-gerelateerde onderzoeken, zoals 3D-printen, kunststofverwerking, rubber-recycling en composieten. In het LKT werken onderzoekers en docentonderzoekers samen met het bedrijfsleven aan toegepast onderzoek. Hierbij worden studenten van technische studies zoals werktuigbouwkunde, industrieel productontwerp en civiele techniek betrokken. Op deze manier doen de studenten kennis op van het vakgebied en komen ze in contact met de industrie.

Op het gebied van composieten heeft het LKT expertise in ontwerpen en verwerking van composieten en beschikt het over een composietenlaboratorium. Hier maken studenten kennis met de praktische kant van composietverwerking. Composieten maken onderdeel uit van het onderwijsprogramma, bijvoorbeeld in een aantal minoren. Het LKT heeft zich de afgelopen jaren zich gericht op de ontwikkeling van een nieuwe methode van hergebruik van End-of-Life composieten in samenwerking met de industrie en branches.