UD Automated

UD Automated BV (UDA) is een nieuwe Nederlandse start-up van Rinus Prins en partners Henny van Dijk en Andre Wilderdijk, met de focus op thermoplastische UD tape processen en product ontwikkeling. Rinus was al eerder actief  in de thermoplastische UD composieten, met FRT in Lelystad. Waar bij FRT de aandacht voornamelijk lag op glasversterkte tape, is UDA, voorlopig, het meest actief met koolstof.

UDA is gevestigd in IJsselmuiden waar de 120 mm brede  impregnatie lijn het hart vormt van de activiteiten. In het korte bestaan van UDA is er een volledige nieuwe impregnatie techniek ontwikkeld die UDA’s direct-melt proces de flexibiliteit geeft om met hoge doorloopsnelheid, bundels koolstofvezel (maar ook glas, basalt of aramide) hoogwaardig te impregneren. UDA’s doelstelling is om hoogwaardige tape te maken met een aantrekkelijk kostenplaatje.

UDA is flexibel in de keuze van grondstoffen. Ondertussen is er al tape gemaakt op basis van HDPE, PP, ABS, PA6, PA11, PA12 en meerdere elastomeren, met verschillende types koolstofvezel, van verschillende leveranciers met verschillende sizing en TEX waarde. Voor het juiste project is een Tape-op-Maat mogelijk.