Volumetric Insight BV

Volumetric Insight is opgericht om met ons team, onze gedeelde kennis van Engineering, Ultrasonic Testing, Chemical Engineering, Composieten en kwaliteitsmanagement in te zetten. Dit willen wij doen om spelers uit de procesindustrie te helpen met inspecties en onderhoud aan glasvezel versterkte kunststof (GVK) assets. Dit zijn assets zoals chemische opslagcontainers of leidingwerk, maar de inspectiemethodiek vertaalt goed naar andere toepassingen zoals dynamisch belastte onderdelen. Bijvoorbeeld de wieken van windmolens of de boeg van een schip.

Vóór de inspectie gaan wij het gesprek aan met onze klanten om de toepassing van GVK binnen bedrijfsprocessen in kaart te brengen en een beter beeld te krijgen bij de inspectievraag. Tijdens de inspectie inspecteren wij visueel op imperfecties en defecten, maar wij voeren ook ultrasone scans uit om onzichtbare defecten kwantitatief in kaart te brengen. De rapportage biedt inzicht in de staat van de asset, het aantal aangetroffen defecten en een kwantitatief overzicht van de staat van het materiaal zelf. Onze werkmethode biedt de mogelijkheid tot preventief onderhoud, maar geeft aan de hand van data ook inzicht in degradatietrends, om onderhoudsplannen op fijn te stellen.

Onze dienstverlening reikt van het uitvoeren van inspecties, tot het doen van aanbevelingen rondom assetmanagement en het bieden van handvatten rondom onderhoud, waar standaarden ontbreken.