Co-processing van cement: een duurzame oplossing voor composietmaterialen aan het einde van hun levensduur

10 juli 2023

Co-processing van cement kan een belangrijke rol spelen bij de behandeling van composietmaterialen aan het einde van hun levensduur. Afgelopen week publiceerden zeven brancheverenigingen die werken aan het vergroten van de circulariteit van composietmaterialen, een verklaring waarin ze die rol benadrukten.

Samen roepen WindEurope, EuCIA, CEMBUREAU, EBI, Cefic UP/VE, Cefic Epoxy Europe en Glass Fiber Europe beleidsmakers op om deze voordelen te erkennen en de opschaling van co-processing te vergemakkelijken met een meer ondersteunend EU-regelgevingskader. De Europese Commissie en de nationale autoriteiten moeten co-processing van cement erkennen als een recyclingproces om zo de Europese Unie in staat te stellen de groei van de industrie te bevorderen en een circulaire toekomst te verzekeren voor zowel de cement- als de composietmaterialensector.

Professor Roberto Frassine, President of EuCIA: “Cement co-processing offers a sustainable, circular solution for end-of-life glass fiber reinforced composite materials and it supports the decarbonization of the European construction market”.

Lees hier het volledige persbericht (engels).