Nederland ‘Country on stage’ op JEC World 2019

27 november 2018

Delft, 27 november 2018 – Tijdens JEC World 2019,  de grootste composietbeurs ter wereld van 12-14 maart in Parijs, is Nederland ‘Country on Stage’. Een unieke gelegenheid voor Nederland om onze specifieke kwaliteiten, kennis en vaardigheden op het gebied van composieten in de schijnwerpers te zetten. We zijn een van de meest geavanceerde Europese landen in de composietenindustrie dankzij hoogwaardige technologie, een breed scala aan toepassingen en een succesvol triple-helixmodel voor samenwerking tussen particuliere sector, publieke sector en onderzoeksinstellingen.

Samen met de JEC Group zullen de unieke speerpunten van Nederland onder de aandacht worden gebracht, zowel voor als tijdens de show. Showcases zullen in het JEC Magazine en via social media in de schijnwerpers staan. Bovendien zal er in het JEC Magazine een sectie speciaal aan Nederland gewijd worden.

Op de JEC World 2019 zelf wordt onze Nederlandse composietenindustrie uitvoerig voor het voetlicht gebracht. In samenwerking met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en topsector HTSM verzorgt CompositesNL, als brancheorganisatie voor de composietindustrie in Nederland, het Holland High Tech Paviljoen. Dit paviljoen is een showcase voor wat Nederland de composietindustrie te bieden heeft. Verder zijn er vele Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die zichzelf rechtstreeks op JEC World 2019 presenteren. Businesscases op het gebied van auto-, lucht- en ruimtevaart, constructie en 3D-printen, waarbij alle dimensies van de Nederlandse composietenindustrie zijn betrokken. Speerpunten waar Nederland internationaal voorop in loopt zijn onder andere thermoplast composiet, automatisering,  duurzaamheid van composiet en toepassingen van composiet en water, zoals bruggen, sluizen en schepen.

Op woensdag 13 maart is er een speciaal programma als onderdeel van het ‘country on stage’. In dat programma van 1,5 uur zal het bloeiende Nederlandse composieten ecosysteem gepresenteerd worden Bent u geïnteresseerd een bijdrage te leveren aan het programma tijdens Country on Stage, neem contact op Nienke Collée.

Over JEC
JEC World verbindt de wereldwijde composietindustrie: gebruikers kunnen hier een volledig spectrum van processen, nieuwe materialen en samengestelde oplossingen vinden. Zowel de gevestigde marktleiders in composieten als start ups en studenten met innovatieve applicaties zijn op deze beurs te vinden. Elke industrie is hier vertegenwoordigd: van automotive tot luchtvaart en van bouw & civiele techniek tot duurzame energie.

Over CompositesNL
CompositesNL behartigt de belangen van alle partijen in Nederland die betrokken zijn bij de ontwikkeling, fabricage, onderhoud en hergebruik van producten waarin composiet technologie een rol speelt. Dit doet CompositesNL door het gebruik van composiet producten te stimuleren, toepassing te vergroten en acceptatie te verbeteren. Composiet producten hebben een meerwaarde voor de maatschappij, zowel voor bedrijven, overheden en consumenten.

Voor vragen of meer informatie:
CompositesNL
Mevr. Nienke Collée
M: collee@compositesnl.nl
T: +31 6 11 23 29 59