Uitnodiging Expertmeeting Fokker 4.0 | Bouwen aan de fabriek van de toekomst!

1 maart 2019

Tijdens de WCCS-expertmeetings krijgt u inzicht in de behaalde resultaten binnen het programma.  Deze keer gaan we in op een zeer actueel thema: Industry 4.0 binnen de Fokker-omgeving.

Met Industry 4.0 doelen we op de vierde industriële revolutie die in het teken staat van digitalisering. Dit leidt tot meer efficiëntie waardoor doorlooptijden verkort kunnen worden en verspilling minimaal is. Deze expertmeeting is uw kans om meer te weten te komen over hoe een worldclass producent als Fokker haar fabriek steeds slimmer maakt. Dompel uzelf onder in de wondere wereld van Smart Industry!

Het integreren van systemen vormt een belangrijke pijler binnen de Industry 4.0 beweging. Verticale integratie betreft de integratie van informatiestromen van de werkvloer tot aan het directiekantoor. Digitale aansturing van de productie is een belangrijk aspect.

De digitalisatie van de productie-voorbereiding binnen Fokker staat daarom centraal tijdens deze expertmeeting. Voor de invoering van dit systeem is binnen WCCS een apart deelproject opgezet waarvoor men vier jaar uitgetrokken heeft. Wat ging er goed en wat kon er beter? Betrokken partijen vertellen over de technische uitdagingen die men tegenkwam en welke successen er behaald zijn. Vanuit Fokker wordt tevens gereflecteerd op de leermomenten vanuit het projectmatig perspectief. Na een uitgebreide rondleiding door de Fokker-fabriek volgen een borrel en een discussie met het expertpanel.

Woensdag 20 maart
14:30 – 19:00 uur
Fokker Aerostructures

Programma

14.30 uur           Inloop

14.45 uur           Welkom en introductie

Rudmer Heij (NOM)  

15.00 uur           Fokker 4.0: een vierjarige road-map

prof. dr. Hans Wortmann (Rijksuniversiteit Groningen) 

15.30 uur           Aan de slag met Fokker 4.0

Steven Hengeveld (Fokker)

16.00 uur          De resultaten van Fokker 4.0

Marcel van Ballegooijen (3D Value) & Michel Meulman (Fokker)

16.30 uur          Rondleiding Fokker-fabriek

17.15 uur           Borrel met fingerfood

18.00 uur          Discussie met expertpanel

Rudmer Heij (NOM)

19.00 uur           Einde

Adres

Fokker Aerostructures BV
Edisonstraat 1
7903 AN Hoogeveen

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via aanmeldformulier op deze website.
Deelname is kosteloos, maar alleen mogelijk na acceptatie en bevestiging van uw aanmelding.

Er is plaats voor maximaal 50 personen (VOL = VOL!).  Let op! Om het Fokker-terrein te betreden dient u zich te legitimeren. Neem daarom een geldig legitimatiebewijs mee.

We willen graag met u en andere deelnemers in discussie over hoe we de opgedane kennis en ervaring kunnen vertalen naar de innovatie- of veranderprojecten in uw eigen omgeving. Wanneer u Industry 4.0 in uw organisatie reeds inzet of dit overweegt dan moedigen we u aan om dit te vermelden in het opmerkingenveld. We nemen dit dan mee in de voorbereiding. Mocht u vooraf vragen of andere suggesties hebben, neem dan contact op met Rudmer Heij (heij@nom.nl / 06-55330038).