Lichtgewicht composiet gevaarte uit de polder!

21 oktober 2020

VABO Composites uit Emmeloord is dé partner op het gebied van composiet in de maritieme sector. Met kwaliteit hoog in het vaandel en gedreven door passie, kennis en innovatie zijn ze met het hele team voorbereid op de steeds complexer wordende klantvragen.
In de nacht van 8 op 9 oktober is er het enorme lichtgewicht gevaarte (23 x 11 x 5m) uitgezwaaid door het trotse VABO team! Na maanden van hard werken en vakmanschap is het eindelijk zo ver, het tot nu grootste product uit één deel is inmiddels veilig aangekomen in Amsterdam waar het op een 77m superjacht zal worden geplaatst. VABO’s vaste partner en buurman Van Wieren Transport heeft dit sterke staaltje transport weer fantastisch verzorgd.
Door voor carbon composiet te kiezen als materiaal heeft het VABO team ruim 40% gewicht besparing kunnen realiseren ten opzichte van aluminium. Voor dit project waar, dit gevaarte slechts een deel van is, heeft VABO Composites niet alleen de productie voor haar rekening genomen, maar ook de engineering, berekeningen en de realisatie verzorgt. Daarnaast zullen de mannen van VABO Composites de installatie aan boord uitvoeren. In samenwerking met de opdrachtgever zijn de eerste schilderwerkzaamheden ook al in Emmeloord uitgevoerd. Sales & Marketing Manager Jeroen van Deutekom geeft aan dat dit zeker niet het laatste pronkstuk zal zijn. Daarom investeert VABO de komende tijd nog verder in het team, automatisering en faciliteiten om opdrachtgevers steeds breder te kunnen faciliteren en te ontzorgen.

Voor meer informatie:
VABO Composites
dhr. Jeroen van Deutekom
E: Jeroen@vabocomposites.com, info@vabocomposites.com
T: 0031527685048, M: 0031657869925