Nederlandse composietensector met Nederland Paviljoen op JEC World 2020 in Parijs

20 februari 2020

Speciaal: lancering van het boek: Designing Lightness: Structures for Saving Energy

Delft, 20 februari 2020 – Van 3 – 5 maart, presenteert de Nederlandse composietensector zich op de JEC World 2020, de grootste composietbeurs ter wereld, in Parijs. Op het Nederland Paviljoen wordt de Nederlandse composietensector uitvoerig voor het voetlicht gebracht. Het paviljoen met 16 bedrijven en kennisinstellingen is de showcase voor wat de composietensector in Nederland internationaal te bieden heeft.

Ontwikkelingen op het gebied van materiaalkunde en chemie hebben tal van nieuwe technologieën en toepassingen mogelijk gemaakt, waaronder composieten. Nederland heeft een zeer sterke positie op het gebied van geavanceerde materialen en is goed op weg om wereldleider te worden als technologisch leverancier van “rationeel materiaalontwerp” voor materialen met een hoge toegevoegde waarde en schone energie, zoals composieten.

Nederland is Country on Stage op JEC WORLD 2020
Op woensdag 4 maart is er een speciaal programma als onderdeel van het ‘Country on Stage’. In dat programma van 1,5 uur zal de eerste release plaatsvinden van het boek “Designing Lightness: Structures for Saving Energy”. Dit boek beschrijft de evolutie van composietmaterialen in de afgelopen 25 jaar. Na de JEC zal Adriaan Beukers het boek “Designing Lightness: Structures for Saving Energy” ook bij het brede publiek presenteren en lezingen geven op diverse locaties in Nederland.

Daarnaast worden specifieke toepassingen en toegepaste composiettechnologie van de toekomst besproken. Technologieën die bijdragen aan oplossingen voor de energietransitie en de zoektocht naar duurzame oplossingen, worden geïllustreerd met businesscases die de CO2-uitstoot verminderen. Het missie gedreven innovatiebeleid van de Nederlandse overheid is een belangrijke drijfveer, zoals drie showcases van innovaties en circulariteit in infrastructuur, automotive en windenergie zullen laten zien. 

Over JEC2020
JEC World verbindt de wereldwijde composietindustrie: gebruikers kunnen hier een volledig spectrum van processen, nieuwe materialen en samengestelde oplossingen vinden. Zowel de gevestigde marktleiders in composieten als startups en studenten met innovatieve applicaties zijn op deze beurs te vinden. Elke industrie is op de JEC2020 vertegenwoordigd: van automotive tot luchtvaart en van bouw & civiele techniek tot duurzame energie.

Over CompositesNL
CompositesNL behartigt de belangen van alle partijen in Nederland die betrokken zijn bij de ontwikkeling, fabricage, onderhoud en hergebruik van producten waarin composiet technologie een rol speelt. Dit doet CompositesNL door het gebruik van composiet producten te stimuleren, toepassing te vergroten en acceptatie te verbeteren. Composiet producten hebben een meerwaarde voor de maatschappij, o.a. op het gebied van duurzame energie oplossingen, zowel voor bedrijven als voor overheden en consumenten.

Over de Topsectoren Holland Hightech en Holland Chemistry
Het Nederland Paviljoen is tot stand gekomen met steun en medewerking van de Topsectoren Holland Hightech en Holland Chemistry, beide één van de negen publiek private samenwerkingen van bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen die zich richten op het bevorderen van excellente wetenschap en baanbrekende innovatie.

Voor vragen of meer informatie:
CompositesNL
Mevr. Nienke Collée
M: collee@compositesnl.nl
T: +31 6 11 23 29 59

Heeft u interesse in gratis toegang tot JEC World 2020? Gebruik onze promotiecode: EXH548398979