Terugblik: JEC World 2019

18 maart 2019

Tijdens JEC World 2019 heeft de Nederlandse composietensector zich gepresenteerd. Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen hebben materiaal- en procestechnologie getoond, vooruitstrevende toepassingen in vele marktsectoren en op het gebied van automatisering en digitalisering. Dankzij hoogwaardige technologie, een breed scala aan toepassingen en een succesvol triple-helixmodel voor samenwerking tussen private sector, publieke sector en onderzoekinstellingen, is Nederland één van de meest geavanceerde Europese landen in de composietindustrie.

Een aantal van de leden van CompositesNL waren onderdeel van het Holland High Tech Paviljoen

Op woensdag 13 maart hadden wij de unieke gelegenheid om de specifieke kwaliteiten, kennis en vaardigheden van Nederland op het gebied van composieten in de schijnwerpers te zetten. Om 11 uur startte het speciale programma van 1,5 uur. Kennisinstellingen, diverse bedrijven in allerlei sectoren presenteerde zichzelf.

Aan het einde van het programma hebben Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Marc Hendrikse boegbeeld van de topsector HTSM, Oscar van den Brink, boegbeeld topsector Chemie en de ambassadeur uit Parijs de Nationale Samenwerkingsagenda Composiet in ontvangst genomen.

De Nationale Samenwerkingsagenda Composiet als doel om nog beter samen te werken. Composiet is cross-sectoraal, met toepassingen in vele marktsectoren, van lucht- en ruimtevaart tot diepzee offshore, van maritiem tot automotive, en van bruggen tot consumentenproducten. Uiteraard vragen al deze toepassingen verschillende materialen, ontwerpen en productietechnologieën, maar er zijn ook veel uitdagingen die voor verschillende partijen juist vergelijkbaar zijn. Daarnaast valt er ook veel te leren door samen te werken over de grenzen van sectoren heen.

Om dit succes te vieren, hadden aansluitend aan het Country on Stage programma een netwerkreceptie op de Holland Stand.

Het was een geslaagde beurs.