The Dutch Composites Association

CompositesNL behartigt de belangen van alle partijen in Nederland die betrokken zijn bij de ontwikkeling, fabricage, onderhoud en hergebruik van producten waarin composiet technologie een rol speelt.

Leden

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle leden van CompositesNL. Vindt uw relevante partner op basis van segment, activiteiten of bedrijfsgrootte.

Lees meer…

Themagroepen

Het uitwisselen van kennis is een belangrijk onderwerp binnen CompositesNL

Lees meer…

Activiteiten

Alle activiteiten van CompositesNL staan ten dienste van de leden. Het centrale thema is kennis, zowel verzameling, verspreiding en ontwikkeling.

Lees meer…

Over CompositesNL

Netwerkvorming

CNL geeft leden toegang tot relevante netwerken op Europees niveau (EuCia), maar ook in Nederland en België voor specifieke groepen zoals Young Composites voor startende werknemers.

Regelgeving

CNL ondersteunt leden door invloed uit te oefenen op het tot stand komen van wet- en regelgeving voor specifieke sectoren, maar ook op het gebied van milieu en gezondheid.

Internationale marketing

CNL promoot toepassing van composieten en draagt de competenties van haar leden breed uit op nationale en internationale markten.

Kennis & Innovatie

CNL zit aan tafel met het ministerie van EZK en de topsector High Tech Systems & Materials om de ontwikkeling en toepassing van composiet technologie te bevorderen

Duurzaamheid

Duurzaamheid is meer dan alleen recycling; het omvat de hele levenscyclus.

Onze Sectoren

Composiet verbindt diverse sectoren. Van materiaal naar technologie. CompositesNL vertegenwoordigt acht sectoren binnen de vereniging:

  • Luchtvaart
  • Infra & Building
  • Automotiv
  • R&D
  • Transport
  • Onderwijs
  • Maritiem
  • Energie

Activiteiten

Alle activiteiten van CompositesNL staan ten dienste van de leden. Het centrale thema is kennis, zowel verzameling, verspreiding en ontwikkeling. Recente en opkomende activiteiten:

Kunststoffenbeurs 2021

De ontmoetingsplek voor de gehele kunststofketen in de Benelux De Kunststoffenbeurs is de belangrijkste vakbeurs voor de kunststofindustrie in de Benelux. Dit wordt Kunststoffen 2021: Inspirerende beursvloer met 250 exposanten, 3.500 bezoekers, Uitgebreid lezingenprogramma, Machine- en diverse themapleinen, Internationale Meet & Match, Diverse side-events, Rethink Expo & Tegelijk met de vakbeurs Materials+Eurofinish+Surface
Meer informatie

Ledenbijeenkomst 14 oktober 2021

Op donderdag 14 oktober organiseert CompositesNL een fysieke netwerkbijeenkomst voor leden.
(in tegenstelling tot onze “save the date” voor 23 september, die we hebben moeten verschuiven)

De bijeenkomst vindt plaats bij Rondal in Vollenhove. Hier zullen verschillende sprekers u bijpraten over de sector; ook zullen enkele nieuwe leden van CompositesNL zich presenteren en zijn er een aantal table-tops. Aansluitend is er een rondleiding bij Rondal en de werf van Royal Huisman en een borrel met aangeklede hap. Het programma duurt van 15:00 tot 18:00.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via info@compositesnl.nl. Vermeld hierbij of u aanwezig bent bij de bijeenkomst en/of de borrel.
We hopen u te zien op 14 oktober!

Meeting of the European Lightweighting Network
In navolging van de eerste ‘European Lightweighting Network’ in Duitsland in 2020 organiseert het Oostenrijkse ministerie voor Klimaat dit jaar opnieuw een bijeenkomst. Met deze bijeenkomst hoopt het ministerie een nieuwe boost te geven de initiatieven. De bijeenkomst zal plaatsvinden op 23 en 24 september in Wenen. Meer informatie is te vinden via de activiteitenpagina.
icon

Uw netwerk uitbreiden, kennis vergroten en groeikansen optimaal benutten?