Adhesive Bonding Center

Door middel van kennisdeling de lijmwereld ontwikkelen
Bedrijven zien steeds meer de noodzaak in van goed opgeleide vakmensen. In Duitsland is wetgeving van kracht die vereist dat vakmensen een opleiding hebben om lijmverbindingen te mogen maken. In Nederland komt dit ook: de EN-ISO 21368. En dat is het doel van ABC: vakmensen voorbereiden op de praktijk. Hoe meer mensen hoe beter en vanuit zoveel mogelijk verschillende vakgebieden. Kennisdeling, daar geloven we in. Door naar elkaar te luisteren, kunnen we de lijmwereld verder ontwikkelen.
ABC verzorgt Opleidingen op het gebied van lijmen en lijmtechnieken. We behandelen bijvoorbeeld verschillende soorten lijm in relatie tot de materialen die u wilt verlijmen. Het lijmproces: lijmen op de juiste manier is namelijk cruciaal voor de kwaliteit van de lijmverbinding.
Ook voor Advies over lijmen en lijmverbindingen of over uw productieproces? Of is het nodig dat het lijmproces binnen uw kwaliteitssysteem vastgelegd wordt?
Om onze kwaliteit hoog te houden is ABC geaccrediteerd door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL)
Verder werken wij samen met grote lijmfabrikanten zoals Henkel, 3M, Lord Corp, Saba, Lohmann en Marston Domsel. We werken met verschillende type lijmen van verschillende fabrikanten, zodat onafhankelijkheid gegarandeerd is en deelnemers perfect voorbereid worden op de praktijk.